tisdag 28 juli 2009

Spontant besök bland döda djur!

Well, kanske inte så illa som det låter.. 
Jag vaknade av att regnet smattrade mot rutan, och kunde därmed snabbt konstatera att vi inte skulle kunna ta den planerade cykelturen/lekparksbesök, eller måla klart ribborna över uteplatsen innan taket ska på. 
Vad gör man då, jo kommer på nått nytt att göra  lite snabbt och fort.
Vi slängde i oss frukost, och stuvade sedan in oss i bilen och körde mot Stockholm.
Första stoppet blev på Naturhistoriska Riksmuseet, där vi hann se flera spännande utställningar. Det var dock sjukt varmt därinne, och Maja var riktigt speedad av allt coolt hon såg och ville pilla på, klättra på, och gosa med ALLT hon såg. Inte kanske helt ok om man är på ett museeum. : )

Hon tyckte absolut att det var kul och spännande, men jag tror att hon hade fattat lite mer om hon var större, typ ett år till hade nog varit perfekt. Hur förklarar man alla stora dinosaurieskelett till nån som knappt inte vet vad död är, dinosaurie, eller ens skelett? Kul var det iallafall, och jag kan absolut rekommendera det till andra barnfamiljer! Lunch hann vi oxå med längst ner i museets egen restaurang, något som jag tyvärr INTE kan rekommendera. Maten var faktiskt äcklig, sjukt dyr, små portioner, och hela matsalen påminde mer om en oorganiserad skolmatsal
 nångonstans i ett dystert Tyskland på typ 50-talet. Däremot fanns det flera rum där man kunde sitta och äta egen matsäck (visste inte att det fanns) så det
 kommer vi att göra vid nästa besök! : )
(Besöket kostade 80:- för vuxen, barn under 19 år går in gratis.)
Maja goes crazy på en jättestor groda, den enda man FICK klättra på! : )

Därefter styrde vi kosan in mot stan, och Djurgården, till Aquaria.  Letade parkering en god stund, men sen var det en schysst kille som gav oss sin! : ) Besöket var JÄTTEROLIGT, Maja tyckte verkligen att det var häftigt att se alla fina, färgglada, små och stora djur som fanns i vattnet. Hennes uttryck när en stor haj simmade rakt över hennes huvud var helt obetalbar!!
Vi hann även få se en massa fina "Nemo-fiskar", stora rockor, och en massa andra fiskar som jag inte har en aning om vad dom heter. 
På ett ställe (det är uppbyggt som en regnskog och varmt och fuktigt så IN i sjutton) släckte dom alla lampor och det blev "natt" helt plötsligt. Det började regna över alla fiskar, åskan mullrade och Maja tyckte att det var jättespännande! 
Vi avslutade med en besöket i fiket (mycket bättre än Naturhistoriska!!) som har en fantastisk terass och servering med utsikt över alla Djurgårdsbåtar som passerar. Själva lokalen är dock inte så stor till ytan, den hade gott kunna varit större tycker jag, men knappast något som barn reagerar på, kan jag tänka mig.

(Besöket kostade 80:- för vuxna, gratis för barn under 5 år. Obs, lämna barnvagnen i bilen, inga vagnar tillåts i den TRÅNGA lokalen!)

Helt enkelt en TOPPENDAG, och vem tänkte på att det regnade när vi vaknade??.. : )


1 kommentar:

  1. Vi tog bara en titt in på Restaurangen, sen gick vi ut och åt korv utanför ^^ Now you know why!

    SvaraRadera