söndag 11 april 2010

Flytten from Hell!

Hemma igen efter ett besök hos Farmor i Linköping. 
Farmor, alltså Hermans farmor Ulla-Britta, men vi säger Farmor till henne hela famljen, eftersom varken jag eller Maja har någon egen att kallas så. Så hon har en tung uppgift! ; )

Hon har äntligen fått plats på ett servicehem, bara ett stenkast från där hon bor idag, i en jättejättefin lägenhet i ett fint hus. Så vi var nere för att börja hjälp till inför flytten, att rensa vad som hon ska ta  med sig, vad som ska ges bort , vad som ska säljas och vad som ska slängas. Och nu talar vi inte om lite grejer, utan om en kvinna som bott 40 (!) år i samma hus, och har samlat på sig miljoner små pryttlar!! Som alla 92-åriga damer säkert har, förresten. Ni vet, en vacker byrå, med en otroligt arbetad duk med pyttepyttesmå broderier och rosetter på, och på duken står det ungefär tusen små olika prydnadsgrejer i silver, och små kristalldjur och servetthållare och ljusstakar med tingeltangel på, och gud vet vad. Och så är det ÖVERALLT! Det står sååååååå mycket saker överallt, precis överallt.... Så hur börjar man då? Vi tog först tag i källaren, och började rensa ut där, det kändes enklast. 
Får se när vi kan åka ner igen, (förhoppningsvis utan Maja, om hon vill hälsa på sina kusiner i Västerås istället då, så skulle man nog hinna få lite mera gjort!) hoppas nu till veckan. 

Men men, nu har vi iallafall börjat, och det kommer nog att bli jättebra när det är klart. Synd bara att vi inte bor närmare, då skulle man kunna pipa förbi en liten stund varje dag. 
Vi var i lägenheten och satte upp nya gardinstänger, så ska vi sy om några av hennes gamla gardiner när vi kommer ner nästa gång, så att det känns lite hemtrevligt i nya lägenheten när vi börjar bära dit saker. 

Jebus, undra om vi någon gång kommer att 
bo på samma ställe i 40 år....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar