måndag 27 april 2009

Vi har blivit med nya fönster!! : )

Helgen gick i ”renoveringens tecken”!
Snälla svågern Håkan hade bokat hela helgen hemma hos oss, och jag kan lova att det var tid som utnyttjades till fullo av honom & Herman. Alla fönster på framsidan av huset skulle bytas, så tempot var högt!
Det första fönstret sattes för ett par veckor sedan, men det blev var för kallt för att fortsätta då, så resten, dvs det stora jobbet fick vänta tills nu i helgen.
Två fönster över den stora bänken i köket, blev till två lite mindre fönster, för att slippa insyn och få en rejäl fönsterbräda. De två fönstrena vid matplatsen, blev till en dörr, och två höga fönster från golv till tak!

I Love Them!! : )

Iom att vi bestämde oss för att flytta ut fönstrena så att de livar med fasaden, så blev det en hel del snickerijobb också, och Håkan är ju en klippa där! Ett par vändor till Coop Bygg blev det också, för att inhandla både det ena och det andra.

Vi hann med kalas också, Hanna fyllde ju år i torsdags och firade ute i det otroligt vackra vädret i lördags eftermiddag, när solen stod som högst. Fast man kunde nog tro att det var barnkalas, om man tittade på aktiviteterna. Fika, gunga, klättra i klätterställning, ta ut stickor, fika igen, leka i sandlådan, kasta sand, sprina, leka i lekhuset.. Fast det var jättekul, och alla vuxna hade nog minst lika roligt som barnen. : ) Och helt galet varmt var det!! Alla i familjen kom, utom Herman &Håkan som var duktiga och fortsatte med snickeriet istället, så att vi hann bli klara.

Och nu är det såå fint hemma. Eller; det kommer att bli såå himla fint!
Hela framsidan ser ut som att det har varit jordbävning, och inne är det hel galet mycket byggdamm, trots att vi plastade väggen, och jag försökte hålla efter med dammsugaren allteftersom de sågade.
Nu ska vi ”bara” försöka bestämma hur vi vill sätta den nya fasaden, och vilken färg det ska bli på huset. Det lutar åt grått, med vita (alt. svarta OCH vita) detaljer, men vi får se….

Det är ju minst två viljor som ska komma överens : )
KRAM ♥♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar