söndag 7 februari 2010

Ny bilbarstol för långisar!

Idag blev en tur till Västerås, efter repet till kommande Skrikmässa nu på söndag i Västerledskyrkan.
Repet kan summeras ganska snabbt: Kaos! Ida fick till det så klockrent på sin Blogg; "
"Phu, whatta day. Repet inför mässan gick väl ungefär som förra helgen, men addera en barnkör, lite fler folk, och dessutom en hel blåsorkester och ett kompband, och lite sämre repdisciplin... så har ni vårt rep. Tjoho!"

Hursomhelst; Herman och Maja hämtade upp mig i kyrkan, och efter en ultrasnabb lunch på Donken så åkte vi till Barnens Hus i Erikslund. Maja har växt en hel del på sista tiden, och hennes vanliga bilbarnstol har blivit trång. Framförallt nu med bylsiga vinteroverallen så kan man ju bli tokig för mindre, när man får trycka in ungen för att ens få ihop bältet!

Efter ca en och en halv timmes provande på Barnens Hus, jämförande, kläm- och känn, så bestämde vi oss för en Maxi Cosi Rodi XR (1695-). Vi provade flera stycken stolar innan vi kom fram till den här. Hade ju egentligen tänkt köpa en snygg röd Briostol, vi har Brio idag på hennes stol och är hur nöjda som helst med den, och dessutom så var kampanj (895-) på Brion´n. Men icke, Maja satt som en påse nötter i den, hon passade inte alls!
Vi provade ALLA märken, med det var verkligen bara den här som passade. Tyvärr så har hon faktiskt ärvt lite av sin fars kroppsform dessutom, vilket betyder lång överkropp och inte riktigt lika långa ben. Jag kan meddela att samtliga stolar vi provade var tillverkade för ytterst proportionerliga barn, och inga långisar! ; )

Hon blev iallafall jättenöjd, och satt som en prinsessa i Maxi Cosin på hemvägen (vi var ju tvungna att testa på en gång!). Vi hann med ett snabbbesök hos storasyster Annie oxå, så Maja fick busa och leka en stund med kusinerna, medans vi fick kaffe (och jag snyltade en leverpastejmacka). Annie lovade dessutom att sy ett överdrag till stolen, med en snygg Kitty broderad och texten "Hello Maja" broderad över, det kan väl bli coolt? 
Kittybroderiet blev faktiskt en muta; Maja hade nämligen sett en rosa bilbarnstol med Disneyprinsessorna på i ett reklamblad för ett tag sedan, men den kändes ju bara crap, så när vi föreslog den här gråa stolen höll hon nästan på att bryta ihop: vilket 3-åring vill ha en GRÅ bilbarnstol om man kan få en ROSA med prinsessor?


5 kommentarer:

  1. kikar in från Maria Isebys blogg, har nyss köpt en tråkig bilbarnstol till min lilla tjej..fan vad smart att sy eget överdrag, tänker kanske låna den ideen från dej. :)

    SvaraRadera
  2. Storasyster Annie7 februari 2010 kl. 23:03

    Låter inte bilBARstol en smula avancerat för nån i Majas ålder? ;-)

    Love you!

    SvaraRadera
  3. Fasen, jag som hade hoppats att ingen skulle märka det. Menar du verkligen att det är för tidigt, hon blir ju ändå 4 i sommar? ; )

    SvaraRadera
  4. storasyster Annie8 februari 2010 kl. 09:50

    Men åh, menar du att det är jag som är sent ute? Hoppas jag inte orsakat dem livslångt lidande nu, och svårigheter att anpassas till ett normalt bar(n)liv.

    SvaraRadera
  5. HAHA *asgarv*! Kram, love you syster

    SvaraRadera