tisdag 22 januari 2013

Bebisbubbla

Hej alla fina, är Ni kvar därute? 
Molly, en vecka gammal

Här lever vi i den omtalade "Bebisbubblan", Molly blir faktiskt en vecka precis idag!
Allt gick så snabbt helt plötsligt, precis som jag trodde att det skulle göra, fast det blev ändå inte alls som jag trodde att det skulle bli. Tänk va, jag kände det på mig hela tiden!

På tisdagen för en vecka sedan, den 15 januari alltså, jag var bokad på en helt vanlig koll på MVC, men blev vidareskickad till UAS och bedömningsmottagningen på UAS direkt efteråt, då min BM tyckte att blodtrycket var lite högt, och iom att jag redan gått en vecka över tiden var det bra med en extrakoll. Vi åkte dit på direkten, men jag kände det på mig, så "utifall att" så tog vi med oss våra väskor, ifall de skulle vilja behålla mig för observation, tänkte jag. 

Samma kväll, kl 22.35, kom hon, vår älskade och efterlängtade lilla tjej. En perfekt och fantastisk liten dotter, på 3230 gram och 49 cm lång. Jag blev igångsatt på eftermiddagen, de knäppte hål på fostervattnet, satte värkstimulerande dropp mot kvällen, och sedan gick allt väldigt fort. På knappt en timme var hon född, så vi hann bara med lustgas. 



Molly, en timme gammal

Jag tänkte, jag berättar mera sedan, nu vet ni iallafall att vi lever och är hemma. Molly mår bra, hon äter jättefint och är väldigt snäll, men är en riktig nattuggla och håller sin mor vaken. Jag har ju dessutom jättesvårt att sova på dagarna, så just nu är det verkligen uppåner på dygnet, men förhoppningsvis ska vi ha hittat en gemensam rytm snart. Mitt blodtryck har inte heller riktigt koll på situationen: medicinen som jag åt under graviditeten funkar inte alls just nu, utan gör mig jätteyr och illamående istället, så ihop med konstant sömnbrist är det ingen jättesuverän kombination. 
Jag har fått tid hos doktorn imorgon, förhoppningsvis har hon en lösning! 
JÄTTETACK för alla som skrivit så mycket fint och skickat gratulationer till oss, det värmer enormt mycket! Så fort vi har hittat någorlunda rutiner ska jag svara er alla, just nu dansar tangenterna hejvilt på skrivbordet ;)

KÄRLEK

3 kommentarer:

  1. Stort grattis igen till er lilla sötnos och hoppas att du får ordning på blodtrycket för det där låter inte så roligt när man helst vill vara relativt pigg och mysa massor med den nya familjemedlemmen.

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Sicken sötis! Hoppas du blir pigg snarast. Stor kram till er alla 4.

    SvaraRadera
  3. Kram och krya på dig vännen :)
    Vi ser fram emot att ses när ni orkar och har tid/lust!

    SvaraRadera