måndag 15 oktober 2012

Helgsummering!

FRIDAY:
Vaknar 06.40 av att det slamrar och låter hejvilt ute i trädgården. Det är Håka & killarna som ska gjuta grunden som är här! Och de är tidiga dessutom, I like!! : ) Herman hoppar i brallorna och sen på med jättehandskarna, sen kööööör dom. 
Fy så huttigt det var, men tydligen bra väder för att gjuta grund. Måjja och jag snoozar vidare en stund. Supermysigt, och Yes, hon fick vara hemma idag! 



Fixar superfrulle till killarna, vill inte att de ska stå ute och jobba och frysa, finns det nått värre? Sen blir det sen latmanslunch på Donken, (påminn mig om att aldrig mera äta pommesfrites; det ÄR INTE GOTT!!) Maja leker i lekrummet en låång stund, Storhandlar på Maxi, glömmer att åka till apoteket..
Maja fixar frulle! : )
(Eftersom det skulle vara "hotellfrukost" så var äggröra och ugnsbakade tomater ett KRAV!)

Maja är jättesupersnäll och hjälper mig med både dammsugning och att torka golvet, har fått hårda tillsägningar av kiropraktorn att jag ABSOLUT INTE får göra det nu när det gör så ont i bäckenet! Lika bra att göra som han säger ;)

Håller på med layouten till affisch, biljetter och annons för vår kommande Julkonsert med Återsken. Jag vill hitta på ngt nytt och snyggt i år. Har flera bra ideér faktiskt.. Vi ska se vad det blir, till slut!
(Så boka in lördag den 15 december redan nu, mera info om konserterna kommer!) 
Ingen kommer på nått gott till middag, och Maja vill ENDAST ha kalla köttbullar, så vi tar fram lite småplock. Det blev hela bordet fullt med mat till slut.. 

Ostar & marmelad, kex, grönsaker, avocado, köttbullar, skinka, rostbiff, 
räkor & skagenröra, kalla pannkakor, vindruvor, salami, vitlöksbröd.... Yummie!!

Kvällen spenderas i soffan med trötta maken (läs: SOVANDE) och ungefär en miljard levande ljus i hela huset. Resultat: får vädra i en halvtimme när det är dags att gå och lägga sig, vårat sovrum har förvandlats till en bakugn. 

SATURDAY:
Upp, duscha, frukost, kompletteringshandla det vi glömde igår! Glömmer att åka till apoteket igen. Hem och förbereda inför kvällen, vi får middagsgäster, Jonas & Helena kommer hit : ) 
Jag provar ett helt nytt "recept" på dubbel cheescake som jag "slängde ihop" i drömmen inatt, då bara kan det ju inte bli fel, eller hur? Den ser fin ut iallafall, hopppas bara att den blir god också! 

Lasagne in the making!

Gästerna kommer vid 17, vi tar förrätten vid ön som vi brukar, och snacksar på ost, kex, salami, pesto, nötter, marinerade vitlöksklyftor och vin. Sen mumsmiddag med Hermans lasagne som blev jättejättegod, synd bara att man knappt orkar äta ngt. Marinerade kikärtor till salladen som såg jätteäckliga ut när de blev klara, fast de smakade gott!
 
 Efterätt i långa rader! Dubbel cheescake (nedersta lagret citron, och översta lagret 
blev smaksatt med svarta vinbär) med mango-jordgubbssallad och lite mera färsk frukt.

Sen soffmys, prat & skratt, och efterrätt. Barnen var HUR snälla som helst hela kvällen, och klagade inte förräns klockan blev 11. Söta busungar! : ) 

SUNDAY:
Mysfrukost i soffan, och en mysig film på dvdn. Vi satt och åt hur länge som helst... Hanna kom förbi en sväng, hon hämtade tallrikar som jag lånat och vi pratade lite. Maja och jag lekte lite, både med Barbie och lite pyssel, och såg på barnkanalen. 

Herman jobbade 12-16, och vi fikade det som blev kvar av cheescaken när han kom hem. 
Sen lite plock och städ, middagsångest, och hämtade till slut mat från Elefanten. Superduperslapp söndag & jättemysig helg med andra ord, jättejätteskönt!! 


Nu ser man de olika lagrena på cheescaken lite bättre. Idag blev den serverad 
med varm hallonsås och ädelvisp, jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar